Kuhana lokalna govedina zmešana s čebulo in listnato solato.
MODRI PINOT
DOMAČ NAREZEK
Štajerska bunka, divjačinska salama, štajerski sir in vložena kisla zelenjava.
MODRA FRANKINJA, ŠIPON
Juhe
GOBOVA JUHA
Štajerska gobova juha iz lokalno nabranih gob.
A, C, L
GOVEJA JUHA
Domača goveja juha z dnevno zakuho.
A, B, C, L
TOPLE UVODNE JEDI
ŠTRUKLJI V SMETANOVI OMAKI
ŠTRUKLJI V SMETANOVI OMAKI
A, B, C
SHARDONNAY
VEGETARIJANSKO
AJDOVA “RIŽOTA” Z GOBAMI
Ajdova kaša z lokalno nabranimi gobami, z dodatkom vloženega rdečega zelja.
L
CABERNET SAUVIGNON
SLADKOVODNE RIBE
SMUČ
Smučev file, popečena polenta z rožmarinom, smetanova omaka z vinom.
A, C, D
SAUVIGNON
POSTRV
Dnevno sveža lobniška postrv pripravljena na tržaški način, krompirjevi krhlji na maslu in sveže blanširana zelenjava ter tržaška omaka.
C, D
ŠIPON
Morske jedi
LIGNJI PO PARIŠKO
Lignji v "srajčki", ocvrt krompirček in tatarska omaka.
A, B, C ,F
CHARDONNAY
POLNJENI LIGNJI NA ŽARU
Lignji polnjeni s šunko in sirom, maslen krompir in zelenjava.
C, F
ZELENI SILVANEC
POLNJENI LIGNJI Z GAMERI IN MEHKIM SIROM
Polnjeni lignji na žaru s z mehkim sirom in gamberi, maslen krompir, pečena zelenjava.
C, F
ROSE, RUMENI MUŠKAT
LIGNJI NA ŽARU
Lignji pečeni na žaru, maslen krompir in sezonska zelenjava, tržaška omaka.
C, F
MUŠKAT OTTONEL
LIGNJI PO TRŽAŠKO
Prirpavljeni na tržaški način (frigani z moko), maslen krompir in sezonska zelenjava, tržaška omaka.
A, C, F
SIVI PINOT
HIŠNE JEDI
DUŠEN JELEN
Dušen jelen v lovski omaki, kruhova rezina ali kvašen žličnik, skutin štrukelj in brusnični džem.
A, B, C, J ,K
MERLOT
BABIČIN KROŽNIK
Ocvrt piščanec po dunajsko, mesni polpet in svinjska ribica v gobovi omaki s sarvetnim cmokom in sirovim štrukljem.
A, B, C
MODRI PINOT
NADEVAN ZAJEC
Hišna specialiteta nagrajena z zlatim kuharjem v Milanu. Zajec serviran s kvašenim žličnikom in skutinim štrukljem.
A, B, C
BELA ZVRST, ROSE
Glavne jedi
PIŠČANEC NA SOLATNEM KROŽNIKU
Piščančja prsa na solatni posteljici začinjena z zeliščnim maslom, kruton in sirov keks.
A, C
SAVINGON
PLJUČNI FILE
V olju uležan pljučni file iz lokalno vzrejene govedine, priloga po Vaši izbiri.
C
MERLOT, CABERNET FRANC
DUNAJSKI ZREZEK
Svinjski ali piščančji dunajski zrezek, ocvrt krompirček oziroma priloga po izbiri
A, B, C
SIVI PINOT
ZREZEK NA ŽARU
Pečeno svinjsko ali piščančje meso, zelenjava z žara, domače zeliščno maslo in pečen krompir
C
SAUVGNON
PEČENA REBRA
Dnevno sveže pečena svinjska rebrca s praženim krompirjem.
J, L
LAŠKI RIZLING, ROSE
TELEČJI ZREZEK
Telečji dunajski zrezek ali telečji zrezek na žaru oziroma v omaki, ter priloga po izbiri
A, B, C
MODRI PINOT
PLOŠČE
POJEDINA ŠAUPERL – za 2 osebi
Pečena rebrca, ocvrt piščančji zrezek, svinjski file v poprovi omaki, dnevna priloga.
A, B, C, K
LAŠKI RIZLING, ŠIPON
POJEDINA VERNIK - za 2 osebi
Nadevan zajec, divjačina, piščančji file v smetanovi omaki z rožmarinom, svinjska pečenka, dnevna priloga.
A, B, C, J, K
MERLOT, LAŠKI RIZLING, ROSE
NA ŽLICO
DIVJAČINSKI GOLAŽ
A
MODRA FRANKINJA
SOLATE
OTROŠKA SOLATA
MEŠANA SOLATA
MOTOVILEC Z JAJČKO
SKLEDA SOLATE
VELIKA SOLATA
Sladice
VROČA LJUBEZEN
VanilIjev sladoled prelit z vročimi malinami in sladko smetano.
C
DIŠEČI TRAMINEC
ČOKOLADNI SUFLE
Sladko člokoladno presenečenje, vanilijev sladoled,malinov preliv,
Orehov drobljenec, praženi mandlji
A, B, C, H (OREHI, MANDLJI)
SLADKI REFOŠK
BISKVITNA GRMADA
Torta sestavljena iz vaniljIeve kreme, domačih orehov, čokolade, in rozin. Servirana s smetano in sladoledom.
A, B, C, H (OREHI)
RUMENI MUŠKAT
ALERGENI
ALERGENI
A * žita, ki vsebujejo gluten: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih
B * jajca: kokošja, prepeličja, gosja in račja ter proizvodi iz jajc
C * mleko in mlečni izdelki, ki vsebujejo laktozo: kravje, kozje, ovčje in mleko drugih živali, ki se nahaja tudi v jogurtih, kislem mleku, kefirju, pinjencu, sirotki, siru, skuti, sladki in kisli smetani, sirnih namazih, mlečnih sladoledih, slaščicah, tortah, kremnih rezinah, omakah, maslu, kazeinu, margarini…
D * ribe: vse vrste rib, kot samostojne jedi, tudi inčuni, sardele itd. in proizvodi iz rib
E * raki: rakovice, jastogi, kozice, škampi, potočni raki in drugi raki ter proizvodi iz rakov
F * mehkužci glavonožci, kot so sipe, hobotnice, lignji; lupinarji, kot so školjke, polži ter proizvodi iz mehkužcev
G * arašidi (kikiriki), ki so lahko prisotni tudi v slaščicah, žitaricah za zajtrk, sladoledu, kikirikijevem maslu, arašidovem olju, sadnih jogurtih, Worcester omaki itd.in proizvodi iz arašidov
H * oreščki: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija; prisotni so tudi v marcipanu, oljih, omakah, mortadeli s pistacijami itd., ter proizvodi iz oreščkov
I * sezamovo seme: prisotno v nekaterih vrstah kruha in pekovskih izdelkih, sezamovem olju, tahini (pasta) ter proizvodi iz sezamovega semena
J * gorčično seme: tekoča gorčica, gorčica v prahu in gorčično seme ter proizvodi iz njega
K * zrnje soje: najdemo ga tudi v paštetah, hrenovkah, salamah, pecivu, sojinem sirutofu in sojinem olju ter proizvodi iz soje,
L * zelena: stebla, listi, gomolj in seme zelene ter proizvodi iz zelene
M * volčji bob: semena in moka; prisoten v nekaterih vrstah kruha, pit, peciva in testenin ter proizvodi iz volčjega boba
N * žveplov dioksid in sulfiti prisotni kot konzervansi v suhem sadju, mesnih izdelkih, zelenjavi, krompirjevih izdelkih, brezalkoholnih pijačah (sokovi), vinu, pivu in balzamičnem kisu; v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2