NALOŽBA VERNIK - ŠAUPERL

lasdrava

Nosilec projekta: GOSTILNA VERNIK, Primož Šauperl s.p.

Naziv projekta: NALOŽBA VERNIK - ŠAUPERL

Namen projekta: ohranitev tradicionalne kulinarike v lokalnem okolju

Glavne dejavnosti projekta: Ureditev prostorov, Nabava opreme

Cilj in rezultati projekta: Ustvariti nova delovna mesta in povečati število zaposlenih Obnoviti obstoječe in vzpostaviti nove storitve na podeželju

Vir sofinanciranja: Sklad EKSRP

Vrednost sofinanciranja: 11.304,58 EUR

Vsebina projekta:

Nosilec projekta želi tudi v prihodnje ohraniti kulturo gostilniške tradicije, vendar sodobni trendi gostilniških ponudb in zdravstveno – higienski predpisi, ki jih je potrebno upoštevati tudi v tradicionalni gostilni, zahtevajo prilagajanje sodobnim standardom. Ti standardi so najostrejši pri pripravi hrane. Zato je predmet tega projekta naložba v posodobitev prostorov in opreme za pripravo hrane.

Projekt/naložba je obsegala obnovo prostorov: kuhinje in spremljajočega prostora za pripravo hrane tako, da so bile zamenjane dotrajane talne in stenske obloge, strop, obnovljena je bila strojna inštalacija (elektrika in vodovod) ter nabavljena sodobna kuhinjska oprema.

Po končani naložbi je nosilec projekta v svoji tradicionalni gostilni zagotovil pogoje za zdravo in neškodljivo pripravo hrane. V preurejenih prostorih se bodo izboljšali pogoji dela za zaposlene, priprava hrane bo hitrejša, sodobna kuhinjska oprema (nova napa- prezračevanje) bo očistila zrak, s čimer bo projekt vplival tudi na okolje. Naložba bo prijavitelju omogočila, da bo utrdil pogoje za nadaljevanje opravljanja družinske dejavnosti, saj je bilo po končani investiciji odprto 1 novo delovno mesto in izvedena ena nova zaposlitev.

 

programrazvojpodezelja234

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..